Mountainbiken

Bedwing de natuur

Mountainbiken

Naar Land Activiteiten Overzicht

Sinds september 2017 beschikt Lauwersoog over een officiële Mountain Bike Route (MTB) die dwars door het recreatiegebied gaat. U ontdekt vanaf uw mountainbike de ruige riet- en graslanden, jonge loofbossen, begroeide zand- en kleiplaten en een enorm oppervlak aan ondiep water. Grote kans dat je onderweg wilde dieren tegenkomt. 

''Erg goed onderhouden parcours. Weinig hoogteverschil maar dat wordt makkelijk gecompenseerd door de prachtige vergezichten en de stukken bos.''


Er is een beperkt aantal mountainbikes beschikbaar voor verhuur.
Geef uw reservering op tijd door!

Mountainbiken
Een officiele MTB route dwars door het Lauwersmeergebied. Cross over de voormalige zeebodem van de Lauwerszee in een snelle flow. 

Lengte:    +/- 20 km

Mountainbike huren:
Volle dag:   € 19,-
Dagdeel:     € 12,-

GPS track van MTBroutes.nl
Deze mountainbikeroute is een officiele MTB route. De route is dan ook gemarkeerd met de internationaal bekende houten paaltjes, met het blauwe driehoek en daaronder twee rondjes. Het officiele startpunt is op de parkeerplaats bij ons restaurant Het Booze Wijf. 

Er is ook een GPS-track bestand beschikbaar. Download deze hier. Start coordinaten zijn: N 53.4037, E 6.21236.

MTBroute App en beoordelingen
Je kan deze route ook vinden op de 'MTBroute' App. Dowload deze in de Appstore. 

Ook kun je nog meer informatie vinden op de MTB routes website, daar vind je een uitgebreide beschrijving en beoordelingen van andere mountainbikers.