Wandeltochten en routes

Ontspannen wandelen in de natuur

Wandeltochten en Wandelroutes

Het gebied rondom het Lauwersmeer heeft een grote aantrekkingskracht op wandelaars. Zowel voor lange wandelingen als korte. Staatsbosbeheer heeft tal van wandelroutes uitgezet waarin bepaalde thema's centraal staan. Bijvoorbeeld de orchideënroute waar u, logischerwijs, veel orchideën tegenkomt. 

''Ik wandel graag samen met mijn man bij Lauwersoog en omgeving. Heerlijk rustig en ongestoord genieten van de natuur. We sluiten steevast af met een kop koffie bij Het Booze Wijf.''

Wandel

Wandelroutes beschikbaar via de receptie
Bij de receptie is veel informatie beschikbaar over het Lauwersmeer gebied. Ook kun je hier kaarten van de omgeving kopen.

Loop dus voor meer informatie gerust even bij de receptie binnen.

Orchidee├źnroute - Donkerblauwe route

Orchidee2.jpg

Orchideeënroute
Startpunt:   Parkeerplaats langs de Strandweg
Lengte:       +/- 3 km
Honden:     Niet toegestaan
Niet rolstoeltoegankelijk

Deze route loopt in de richting van het militair oefenterrein in het Lauwersmeergebied. Onderweg kom je langs een vogelhut, een rietzuivering en orchideeënveldjes.

Kijk voor meer informatie over deze route op de website van Staatsbosbeheer

Duindoornroute - Groene Route

Duindoorn.jpg

Duindoornroute - Groene Route
Startpunt:   Het Booze Wijf
Lengte:       +/- 3 km
Honden:     Niet toegestaan
Niet rolstoeltoegankelijk

Dit slingerpad in natuurgebied Lauwersmeer voert je langs water naar bos, richting Robbenoort. Dichte begroeiing wisselt open veldjes af. Tip: combineren met Orchideeënpad

Kijk voor meer informatie over deze route op de website van Staatsbosbeheer

Routes van Staatsbosbeheer herkennen

Staatsbosbeheer heeft een aantal routes uitgezet in de omgeving van het Lauwersmeer. Deze zijn aangegeven door middel van kleuren, elke route heeft een eigen kleur. Deze zijn te herkennen aan houten paaltjes met daarop een pijl in de kleur van de route die u op dat moment volgt.

Honden

Wandelen is bij uitstek geschikt om te doen samen met je trouwe viervoeter. Omdat het Nationaal Park Lauwersmeer een natuurgebied is dat vol zit met andere wilde dieren zijn honden niet overal toegestaan. Let daarom goed op de borden en pictogrammen tijdens de routes die aangegeven of honden zijn toegestaan. 

Voor de meeste routes zijn honden wel toegestaan zolang ze zijn aangelijnd.

Ook is er nog een speciaal hondenstrand waar honden kunnen zwemmen in het Lauwersmeer. Deze ligt ongeveer 1,5 km van Camping Lauwersoog af.