Restaurant

Het Booze Wijf

Restaurant Het Booze Wijf

Restaurant het Booze Wijf 

🔹 Dagelijks geopend vanaf 11.00 uur.

🔹 Keuken dagelijks geopend vanaf 11.30 uur.


  

Voor het maken van een tafelreservering neemt u contact op met restaurant het Booze Wijf

Telefoon: 0519 - 34 90 45
Email: welkom@hetboozewijf.nl 
              

Voor overige vragen neemt u contact op met de restaurant manager Siegrid Swijghuisen:

Telefoon: 0519 - 34 91 33
Email: siegrid@hetboozewijf.nl 
              

Restaurant Het Booze Wijf is gelegen aan de waterzijde van het Lauwersmeer. Het restaurant is het hart van Lauwersoog waar iedereen samenkomt van bewoners uit de omgeving tot (dag)toeristen en campinggasten. Het restaurant is nautisch en sfeervol ingericht en beschikt over een groot terras met uitzicht over de museumhaven en het Lauwersmeer.

BW 25-5-2020.jpg

We zijn trots op ons restaurant, onze producten en de aanvullende diensten we aanbieden. We werken met eerlijke producten uit onze eigen Waddenregio die met grote zorg zijn geselecteerd. Ook voor de kleine gasten is er altijd iets te beleven. Kinderen spelen graag in onze waterspeeltuin, op het strand naast het terras of op zolder in onze indoor speeltuin. Klik op de blokken hieronder om meer te weten te komen over het restaurant, onze producten en aanvullende diensten. 

Meer Booze Wijf

Hier kunt u meer sfeerimpressies van Het Booze Wijf bekijken.

Meer Booze Wijf

Over Onze Producten

Alles over de herkomst van onze ingrediënten en producten

Over Onze Producten

Over de Speeltuinen

Lees meer over de leerzame waterspeeltuin en onze grote indoor speelzolder.

Over de Speeltuinen

Honden welkom

Uw trouwe viervoeter is van harte welkom bij Het Booze Wijf! We hebben altijd een bak met water klaar staan zodat hij/zij ook wat te drinken heeft.
Wel willen we u vragen uw hond aan te lijnen en bij u aan tafel te houden. We vertrouwen erop dat eventuele 'ongelukjes' weer netjes worden opgeruimd. Dit om ervoor te zorgen dat andere gasten geen overlast ondervinden. 

De naam 'Het Booze Wijf

Waar vroeger twee stromen van de Lauwerszee en de Waddenzee elkaar tegenkwamen, ten zuidwesten van het Brakzand, liep een geul van wel 15 tot 20 meter diep. Een roerig stukje water, dat toen Het Booze Wijf of Het Kwade Wijf werd genoemd. Zeelui bedachten vaak vrouwelijke namen voor gevaarlijke gebieden. Op de kaart die in de entreehal hangt kunt u de naam Het Booze Wijf terug vinden.