Outdoor (water) Speeltuin

Ontdek de kracht van water

Outdoor (water) speeltuin

Terug naar 'Voor Kinderen'

Direct naast het terras van restaurant Het Booze Wijf is een grote open speeltuin met water als thema. Het geeft kinderen de mogelijkheid om, spelenderwijs, de kracht van water te ontdekken. Een plek om je fantasie de vrije loop te laten en al je energie in kwijt te kunnen. Vanaf het terras heb je direct zicht op deze speeltuin en kun je ontspannen een oogje in het zeil houden.

Spelend leren van water
De waterspeeltuin heeft een grote verscheidenheid aan speeltoestellen. Zo is er een baggertafel waarmee kinderen kunnen graven en zand kunnen transporteren. Er is een bouwplaats met een kliedertafel waar met zand en modder bouwwerken kunnen worden gemaakt. Er is een speedboot en een grote speelvis. Daarnaast zijn er nog tal van klim, glij en schommeltoestellen. 

De speeltuin is zo ontworpen dat de kinderen de kracht van water leren kennen. Ze leren hoe watersystemen werken en hoe ze verschillende systemen, met samenwerking van andere kinderen, met elkaar kunnen laten samenwerken.

Nog meer...
Er zijn nog meer speelmogelijkheden bij Siblu Lauwersoog. Zo is er nog een groot springkussen te vinden in de waterspeeltuin en een grote uitkijktoren die uitkijkt over Nationaal Park Lauwersmeer.  Maar ook het strandje vlakbij de speeltuin is voor veel kinderen een gewilde plek om met het zand te spelen en te bouwen.Speelmogelijkheden genoeg om ieder kind in de avond als een blok in slaap te laten vallen.  

Verspreidt over het park zijn op allerlei locaties kleinere speeltuinen te vinden. We streven er naar om ieder jaar minstens een nieuwe speelplek te creëren zodat er altijd nieuwe belevingen te vinden zijn voor de kinderen.